Frezarka do paznokci to aktualnie niezbędne urządzenie, w każdym profesjonalnym salonie stylizacji paznokci jak w i domowym kąciku piękności. Dzięki wykorzystaniu profesjonalnych frezów do paznokci pozwala na szybkie, łatwe i bezpieczne przygotowanie paznokci i skórek do zabiegu manicure w tym popularnego manicure kombinowanego – tzw. manicure „pod skórki”.

 

FREZ DO SKÓREK - CHARAKTERYSTYKA

 

Diamentowy frez do skórek – maczuga Mistero Milano to najwyższej jakości produkt wykonany z wysokogatunkowych materiałów. Stal nierdzewna z nasypem diamentowym o średniej gradacji zapewnia nieprawdopodobną wytrzymałość i wyjątkową trwałość produktu. Odporna na ścieranie powłoka gwarantuje przedłużoną żywotność z zachowaniem wszystkich jego właściwości. Frez do skórek w kształcie maczugi doskonale nadaje się do wygładzania wału około paznokciowego oraz pracy na naturalnej płytce. Dzięki niemu Twoja praca będzie łatwa i płynna oraz maksymalnie skrócisz czas wykonywania stylizacji.

 

Frez do skórek można sterylizować w autoklawie i innych sprzętach do sterylizacji narzędzi.

 

Średnica trzpienia frezu to europejski standard - 2,34 mm. Tym samym jest odpowiedni dla każdej frezarki dostępnej w sprzedaży w Polsce.


Nad bezpieczeństwem produktów Mistero Milano czuwa certyfikowany zespół ekspertów do spraw Bezpieczeństwa Kosmetyków i Chemii Gospodarczej.
Informacje zawarte w karcie produktu są dokładne i prawdziwe. Niemniej jednak producent nie odpowiada za składowanie, magazynowanie, transport oraz stosowanie produktu niezgodnie z jego przeznaczeniem.
Produkty marki Mistero Milano przeznaczone są do użytku profesjonalnego przez certyfikowanych Stylistów paznokci. Producent zastrzega sobie prawo zmiany specyfikacji produktu. Odcienie produktów mogą się różnić w zależności od partii produkcyjnej.

Sposób użycia

1. Zainstaluj frez we wlocie frezarki, następnie zablokuj wlot.

2. Wybierz odpowiednią prędkość obrotów.

3. Uruchom frezarkę, następnie rozpocznij zabieg manicure*.

*Manicure frezarkowy to profesjonalny zabieg, który wymaga przeszkolenia i nadbycia odpowiednich kwalifikacji. W celu przeszkolenia i uzyskania certyfikatu skontaktuj się z naszym instruktorem https://misteromilano.pl/instruktorzy

Skład produktu